Чому корейські ложки довше китайських і японських? У китайській і японській культурі прийнято під час їжі підіймати свою миску, але в корейській культурі це вважається зневажливим і грубою поведінкою.

"Що ж в цьому поганого?" запитаєте ви. Однак господарі будинку подумають: "Щось не так?" Невже їжа настільки погана, що ти хочеш скоріше проковтнути її як варвар? або "Може тобі не подобається бути в нашому колі і з цієї причини ти хочеш якнайшвидше поїсти і піти?

У корейській традиції їжа це ціла церемонія, що включає в себе розмову по душам близьких людей або членів однієї родини. Моі південнокорейські друзі своїми ложками пробують їжу один у одного з тарілок. Таким чином корейський посуд еволюціонував, щоб відповідати такого роду сімейної культурі корейського народу.

У корейській кухні безліч різноманітних супів та інших страв, які їдять ложкою, тому довгі ложки допомагають зручно зачерпнути їжу і донести до рота.

Кілька століть тому у Кореї коли хотіли дізнатися кількість людей в сім'ї, запитували: "скільки у вас в будинку ложок?". Вислів «відкласти ложку» означало «померти».

Автор статті: Ткачук Марина