Виготовлений вручну зі стовбура натурального бамбука, цей вінчик (по японськи часен) використовується для перетворення порошку Матчу у смачний пінистий напій.

Існує безліч різних видів вінчиків. Наприклад, широко поширені вінчики з бамбука породи Курочіку, цей бамбук навесні - зеленого кольору, на початку осені з'являються чорні плями, а пізньої осені він повністю стає чорним. Колір бамбука відрізняється в залежності від сезону.

У бамбукового вінчика, відповідно до правил шкіл чайної церемонії, має бути не більше 80 щетинок. Тоді він збиває дуже красиву пінку. При правильних умов зберігання, вінчик буде у відмінному стані і прослужить довгі роки. Щетинки нового вінчика сильно закручені. Але після першого або другого застосування вони розпрямляються; це природне явище.

Як зберігати вінчик, щоб він прослужив довго?

1) Ми рекомендуємо перш ніж використовувати бамбуковий вінчик помістити його у вологе середовище, тому що він чутливий до пересихання. Коли він сухий, то стає крихким і легко ламається.

2) Найкраще після використання зберігати вінчик на спеціальній підставці. Це допомагає йому залишатися в початковій формі.

Хоч можна обійтися і без підставки, вона все ж буде корисна для забезпечення довговічності часена.

При повторному використанні, він природно втрачає свою вигнуту форму. Підставку використовують, щоб вона відновлювалася. Таким чином тривалість життя вінчика збільшується в два, а то і в три рази!

Порада до збивання

Коли готуєте Матча, в першу чергу, пройдіться віночком по всьому дну чашки з Матча, так щоб бамбукові щетинки торкалися дна чашки. Потім швидкими рухами збивайте верхню частину напою Матча, рухаючи часен по траєкторії літери "W". За цим методом вийде хороша пінка і збільшиться термін придатності вінчика.