Алкоголь займає важливе місце у побуті та культурі більшості країн та народів світу. Якщо постаратися порахувати всі винайдені людством напої, список буде дуже значним. Із них горілка, віскі, бренді, коньяк, ром вважаються міцними алгокольними напоями. Міцними напоями , тому що  вміст алкоголю перевищує 20%.   Отже як бачите, горілка в усіх країнах на 1-му місці, це найулюбленіший напій всіх країн і народів. 
  Цікаві дані опитування однієї соціологічнї групи.Із 100%  опитаних українців 66% вживають алкогольні напої. 33% вживають його рідше, ніж раз на місяць, 26% - кілька разів на місяць, 7% - кілька разів на тиждень, 1% - кожного дня. Попри це 32% опитаних взагалі не вживають алкогольних напоїв. Частіше алкоголь вживають чоловіки, молодь і люди середнього віку та більш забезпечені слої населення Чоловіки, наприклад,  в будь-якому віці споживають алкоголь частіше, ніж жінки. А молодь частіше вживає алкоголь, незалежно від типу поселення. У містах молодь і люди середнього віку вживають його однаковою мірою.Найулюбленіші алкогольні напої в Україні  є вино  і пиво. Горілку вживають 20%, коньяк – 17%, домашні вина, настойки – 14%, шампанське, ігристі вина – 12%, віскі – 7%, самогон – 6%.
В Україні існуть правила і традиції подачі і розпивання алкоголю. "Є певна культура пиття. Наприклад, міцні алкогольні напої зазвичай п'ються перед застіллям, щоб нагнати апетит". Наші алкогольні набори підійдуть для будь-якого свята, а також створять незабутню атмосферу. Вони створять враження розкіші та вишуканості. Це подарунок, який буде виділятися з-поміж інших.
Якщо ви любите східну культуру, то варто дізнатися, які характерні традиції пиття алкоголю є в Японії. Японська кухня зворушує своїм різноманіттям: суші, японський чай.  В Японії традиційним спиртним напоєм ввжається саке - рисовий самурайській напій температурою 18-20 градусів. зазвичай горілчані вироби вважаються, якщо напій становить не менше 28% спирту. Але саке, або японська горілка,  має саме такий градус, тому що аналогів цього напою ви не знайдете ніде.  Смак напою має трішечки гіркий віддіток в поєднанні з фруктовими нотками (виноглад, яблуко, банан). Колір саке не зовсім  прозорий а має лимонний або жовтуватий віддіток В японських ресторанах саке пропонується до традиційного квасоляного  супу Сірук. Тунець, морський їжак, рибна ікра також доповнять смак цього напою. Цікаве поєднання саке з темним шоколадом, чого не скажеш про українську горілку. Доречі, міцний японський напій - це сьотю, його  виготовляють на основі саке. Важливим компонентом спиртного є кодзі (зерна рису, уражені пліснявим грибком). Сьотю має 25-40 оборотів як і в українській горілці. Посуд, з якого пють горілку, теж відіграє важливу роль. Японські чашки, з яких пють саке, називається "чоко",(стопки або піалки), від 40 до 180 грам. Глечік, з якого наливають саке - токкурі. Часто його охолоджують в металевому контейнері. У часи самураїв, саке подавали в деревяних коробках на 180 мл ("масу"), а в наш час подають в керамічних чашах.
Наприклад, в нашому магазині чащі мають вмісткість 120 мл.,з  них дуже зручно пити. Кожна "чоко" випивається до дна і для нового тосту наповнюється знову. В кінці тосту японці  вигукують "кампай", це означає, що піалу треба випити повністю. В нашому магазині є декілька видів наборів. Тож обирайте для себе найулюбленіший.